Followers

Saturday, 28 May 2011

kenangan .


ehemm . . ehem . . adoi . . sejak ada group sekolah rendah yang baru saje ditubuhkan dalam laman sesawang facebook . . segala benda tak jadi . . sebab asyik ingat mengingat kengkawan lama yang sekian lamanya terpisah dek zaman remaja . . ayat aku tak boleyh blah...hahaha~ 

serious . . memang kelakar habis bila ingat balik kenangan kenangan zaman sekolah dulu . . specially sekolah rendah . . zaman yang tak ada masalah . . berkawan . . bergurau . . belajar . . semuanya buat sama sama . . macam macam la . . ketawa . . menangis . . tak ada nak rasa malu masa tu . . then kawan kawan sentiasa ada . . masa tu . . semua dah macam adik beradik . . macam satu keluarga . .

tapi . . bila masuk zaman sekolah menengah . . semuanya terpisah . . tak ada sebarang perhubungan . . then yang mana satu sekolah . . tak ramai macam zaman sekolah rendah . . ada pulak tu . . dah tak macam dulu . . dah berubah . . masing masing dah buat hal sendiri . . lepas tu kenal kawan baru pulak . . kawan baru tak macam kawan masa sekolah rendah . . bergaduh la . . apa la . . macam macam kerenah . .

kenangan masa darjah 2 di sktta (2)


and now . . laman facebook membantu jugak la . . kena pandai guna kan lah.....jangan pulak kat laman tu untuk wat tak senonoh  group sktta (2) '92 student (UPSR 2004) diberi nama . . dekat situ kitorang contact balik semua yang hilang . . then . . bila dah bersatu macam tu . . mula lah mengimbas kembali kenangan kenangan berbelas tahun yang lepas . . bila diingat balik mase tu . . lawak pulak . . memalukan pulak tu . .  mane tak nye . . dulu bersaya awak . . berkita awak . . tapi sekarang beraku dan kau . . dulu kecik kemetot . . sekarang . . dah besar panjang . . dulu selekeyh . . berhingus . . sekarang semua dah kemas . .


p/s : sorry gambar tak clear . . huhuuu~  kenangan lama kot tu . . jangan diluputkan segala kenangan yang pernah tercipta . .   <3

1 comment:

Odah + One = OdahOne said...

kngn zmn sekolah dulu mmg best...skrg bila jumpa mber2 rmi yg dah bsr pjg & dah ada family bila jumpa pun dh xsama waktu zmn sekolah dulu lg happening!...hoho...memory remains...zmn sekolah dulu byk sentimental value espc. bila tgk gambo lama2 yg dah semakin kabur tp kngn tu xkn kabur smpi bila2...

OH SEKOLAHKU...
NAMA OH NAMA