Followers

Saturday, 12 May 2012

the truth ...

awcakkk !

cik Qaseh nak share something ni . words dia memang simple but it very meaningful .



Air mata tu memang kawan baik seorang wanita . Sekental mana pun dia , sebrutal mana pun dia , dia tetap tak kan boleh nafikan yang air mata memang dah di takdirkan jadi 'kawan baik' dia sebab itu Allah dah jelaskan sendiri dalam hakikat penciptaan Hawa dari rusuk Adam .

Setiap Hawa akan mengalirkan air mata di saat dia sangat gembira , terharu , over bengang dan kalau sedih , itu seakan WAJIB juga baginya untuk menangis . Cuma yang pasti , air mata itu hanya jatuh untuk sesuatu/seseorang yang penting . 


TAPI KENA INGAT ! Bilamana air matanya tak jatuh lagi untuk yang penting itu , that's mean yang penting itu TIDAK LAGI penting buatnya .

p/s : dulu dia penting macam oxygen tapi sekarang dia debu je . tak penting dah kan ? weee :DD


2 comments:

♔Lady Ainaa♔ said...

betul tu dear.... bila air mata tu dah stop berhenti, benda tu dah jd satu bnde yg tak berharga pd drinya... terutama hati kerap kali di lukai... Perempuan ni luaran je nmpak tough tp dlmannya sgt lmbut

Qaseh Qhaleesh said...

huhu . betul tu . bila hati dah terluka susah untuk percaya lagi kan :))