Followers

Wednesday, 22 June 2011

blue sky

waaa~ sunyi gila malam ni . . nak menghupdate pun rasa macam malas malas ayam je . . adeyh . . peribahasa mana aku guna ni adoyaiiii dengan didendangkan lagu dari si Bruno Mars, Lazy song . . haaaa~ memang lazy la jawabnye . .

blue sky . . kenapa blue sky ? . . sky kan langit . . blue tu biru . . the conclusion is langit biru . . kenapa dengan langit biru ? . . sebab cik Qaseh ni suka sangat pada langit . . yang warnanya biru . . terbentang luas . . dihiaskan dengan corak tompokan awan yang pelbagai bentuk . .

bila siang . . seolah olah awan tu bercerita dengan sang langit . . bila malam . . bintang yang teman langit . . supaya langit tak sunyi dalam kegelapan . . aku suka tengok langit . . sebab dekat langit tu . . aku pun dapat la bentuk kan cerita cerita aku kat atas tu . .

aku memang suka sangat dengan langit . . sebab langit tu tenang je . . kalau aku sunyi ke . . aku suka tengok langit . . sebab langit tu sentiasa ade untuk teman aku . . lagi satu . . menunjukan yang betapa luas nye sayang aku pada dia . .

kalau aku dalam bus ke dalam kereta ke . . nak pergi mane mana la kan . . aku suka tengok langit . . salah satu nye sebab tak mabuk kalau tengok langit . . huhuhuuu~ kantoi suda 

masa aku dekat kem PLKN dulu . . puas aku tengok langit . . luas je langit tu . . rasa macam tenang je . . even tengah kene denda masa tu . . bila malam pulak . . banyak sangat bintang berterabur kat dada langit tu . .

mungkin sebab bila kite tengok langit tu . . lepas tu kalau kite rindu kat someone tu . . kita dapat rasa kan yang dia ada dekat dengan kita . . sebab langit tu sama je . .

cik Qaseh teringin sangat sangat sangat nak terbang kat dada langit tu . . tapi bukan dengan naek Air Asia or MAS or whatever . . sebab cik Qaseh nak terbang kat langit tu . . lepas tu nak jerit jerit . . macam sky diving la kirenye . . teringin sesangat la . . tapi tu la . . risikonya sangat la tinggi . .




p/s : nak buat sky diving ! nampak je kecik cik Qaseh ni . . tapi hati besar nak cuba cuba ni . . =)
p/s : ala. .  tak dapat nak upload gambar . .

2 comments:

Someoneothers said...

Sky Diving Memang la Risikoh Tinggi..
Yela kite Diving kt Altitude yg Tinggi..
Scuba Diving la senang sikit..
haha

Qaseh Qhaleef said...

scuba diving lagi la cik Qaseh takut.....
cik Qaseh tak tawu berenang.....
huhuuuu~