Followers

Tuesday, 28 June 2011

grouping or individual ?

adeyh . . agak kelewatan la nak menghupdate post hari ni . . sebab melayan gigi ni . . kene tampal lorh tadi . . boleyh tahan la ngilu die . . aku dah pesan dah kat doktor tu . . jangan buat sakit sakit tau . .

perbualan aku dengan doctor tu . . . :

nurse : duduk sini . .
aku : takut . .
doctor : nak takut ape ? . .
so prosess check mengechek bermula . .
aku : *pejam mate sebab silau
doctor : open big mouth . .
nurse : * tanda kad merah
doctor : 46 . . palicle . . cavity . . *tak sure la betul ke tak . . aku dengar cam tu je . .
aku : banyak nye ? . . 3 gigi ? . . *muka terkejut
doctor : yela . . harini kita buat satu je dulu . . nanti minggu depan datang lagi . .
aku : okeyh . . jangan buat sakit sakit taw . . saya takut . .
doctor : *mula memesin gigi aku
aku : *dah terkeluar air mata 
doctor : relax relax . . banyak saliva ni . . so susah nak tampal nanti . .
aku : *mengerang kesakitan
doctor : okeyh . . i buat 3 hari ni okeyh . .
aku : *sedeyh ! die tipu aku ! dah la sakit !

dah . . lari topik aku . . okeyh . . sampai situ je la . . aku borak dengan doktor tu . . minggu depan nak cuci gigi pulak . . hadoiiii . .

kenapa dengan grouping and individual ekh . . maksud aku kat sini . . buat tugasan or assignment . . kalau aku . . aku prefer individual . . kenapa individual ? . .

individual :
  • senang .
  • bebas bergerak .
  • tak payah nak jaga hati sesiapa .
  • puas hati dengan kerja sendiri .
  • dapat perform yang terbaek .
  • boleyh score target kita .
grouping :
  • leceh yang sangat sangat .
  • susah nak buat discussion . . sebab ada yang busy la . . ada yang free la . . ada yang memaen la . .
  • kene jage hati ahli kumpulan .
  • susah nak puas hati dengan hasil kerja orang laen .
  • ade ahli yang tak serius dalam buat sesuatu tugasan .
  • susah nak score target . . sebab ada ahli yang ambek endah tak endah je . .
haaa~ tu la sebab musababnya . . aku memang suka buat kerja individu . . kalau grouping pun . . mesti aku yang nak buat dari A to Z . . sebab tak sure dengan hasil kerja diorang . . bukan nak bongkak . . tapi kita pun ada target kan . . tak kan nak buat sememeh sememeh . . lagi satu . . aku jenis serius kalau buat sesuatu kerja . . fokus . . tu aku . . aku tak suka la . . kalau tengah buat kerja penting . . sempat lagi nak bergurau bagai . . memang tak lah dengan aku kan . . .

dah la . . nak tido ni . . esok ade test 1 for pharmacology . . adeyh . . capek deyh . .



p/s : perut lapar . . nak cari kunyah kunyah jap . . =) selamat berblogging semua . .

6 comments:

Freaky said...

haha sbb tu tamao jmpa doktor gigi.. takottt =_=

Qaseh Qhaleef said...

encik freeky : nak buat macam mane . . . nak gigi sehat kan . . so terpaksa la pergi . . memang enak la . .

Someoneothers said...

sye prefer TeamWork..
Sbb...
Selalunye sye yg paling sikit buat kerje..haha:P
tp keje individual pon ok jugak..
pangkalnye kerje berkumpulan mahupun Individual ad advantage n disadvantage die sendiri..
so kite yg kne pilih..(only my Opinion)..

normala_ali said...

dear kamu kena tag.. tgk sini ye.. (^_^)

http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/2011/06/giveaway-handmade-domo-kun-plushie-by.html

Qaseh Qhaleef said...

someoneothers : laen orang laen pendapantnye . . . laen keselesaan nya . . totaly its different kan . .

Qaseh Qhaleef said...

normala ali : thanks sayang . . i will join there . . =)