Followers

Monday, 4 July 2011

angan angan jadi kenyataan

malam yang sepi . . ditemani teko berasap . . hayati . . ditemani cahaya lampu yang malap . . waaa~ berlagu kedai kopi pulak cik Qaseh ni . . entah kemana entah lirik lagu . . aku pakai bedal je ni . .

nak cerita angan angan ni . . selalu bila kite berangan . . mesti orang tua akan tegur macam . . " angan angan mat jenin la tu " . . siapa pernah dengar cerita tu ? . . pergh . . ni nak cakap . . angan angan bukan sebarang angan angan taw . . angan angan pun boleyh jadi kenyataan . .

tapi jangan la melampau sangat kan macam berangan nak kahwen dengan anak raja ke . . anak sultan Johor ke . . memang tak lah kan . . just angaan angan yang simple simple je . . kalau angan angan zaman kekanak dulu . . nak anak berapa la . . nak kahwen dengan siapa la . . kan kan kan . . ?

bila dah meningkat alam remaja . . dah berangan laen la . . berangan nak awek cantek macam Scha Al-Yahya la . . nak ada pakwe sehandsome Sahaziey Sam . . seromantik Seth Tan . . lepas tu berangan nak jadi pilot la . . nak jadi doctor la . . macam macam la . . sebab masa tu . . dunia imaginasi berdaya tinggi kan . . so tak dapat nak dibendung lagi . .

cik Qaseh pun dulu ade berangan jugak la . . tapi berangan yang berpatutan la . . berangan nak boyfie dengan Akim AF7 tu . . huhuu~  tu angan angan yang memang tak la kan . .

berimaginasi sambil berfantasi


tapi nak share satu angan angan ni . . dulu orang sibuk bermyspace . . berfriendster bagai . . tapi cik Qaseh tak ada bende bende tu semua . . sebab tak ada yang bagi cik Qaseh pendedahan tu semua . . lagi pun parent memang tak bagi cik Qaseh tawu pasal dunia IT ni sangat . . sebab die tak cik Qaseh lalai . . leka dengan dunia internet . . takut pelajaran terabai . . but now . . mereka dah bagi peluang tu . .

angan angan cik Qaseh dulu . . tak nak la bermyspace . . berfriendster bagai . . tapi cik Qaseh nak buat blog cik Qaseh sendiri . . cik Qaseh nak tulis semua cerita cik Qaseh dekat dalam blog tu . . dari mana cik Qaseh tawu pasal blog ni pun . . cik Qaseh tak tawu . . sebab kawan kawan cik Qaseh pun tak tawu apa tu blog . .

sambung lagi . . lepas tu . . dalam blog tu . . cik Qaseh nak bubuh cerpen cerpen yang cik Qaseh karang . . macam macam la . . nak cerita pasal cik Qaseh la . . tapi tak terfikir langsung pun pasal follower mollower ni . . kire macam nak buat diari la dekat blog ni . .

tapi hampeh . . adeyh . . acececeeyt . . tengok sikit ekh . . berangan bukan sebarang berangan taw . . berangan pun akan jadi kenyataan . . now . . terciptanya blog cik Qaseh ni . . seeeeee . . jangan kutuk kutuk . . jangan marah marah orang yang suka berangan . . actually . . berangan tu adalah imaginasi . . kuat dia berangan . . kuat la daya imaginasi die . . ngeh~ cakap berdasarkan pengalamn yurp

cik Qaseh memang suka bab bab berimaginasi ni . . kreatif gitu . . hahahaa . . so the conclusion is . . tak semestinya setiap angan angan tu tak akan jadi kenyataan . . then . . jangan marah jangan kutuk mereka yang suka berimaginasi berfantasi sendiri ni . . okeyh . .

rindu nak makan wafer chocolate ni !


p/s : update sambil makan quaker oats . . alas perut untuk berpuasa esok . . selamat malam semua . . selamat berfantasi yurp . . <3

12 comments:

Freaky said...

angan2 takpe.. biar berpada

aimie amalina said...

heee..x salah nk berangan..=) bukn nye kene bayau kan..kiki..

Liefde Ain said...

wahh! tahniah angan2 jd kenyataan .. huhu :)

Addin said...

best kan bila angan menjadi kenyataan ;)

p/s : waffle tu menarik . hahha

have a nice day !

EYFAalias said...

wah wah. nak bf macam akim af. amboi amboi amboi! besar betul angan2. aahhahaa. btw waffle tu nampak lazat. dah lama xmakan.

Qaseh Qhaleef said...

encik freaky : yurp2 ... kalau dalam kelas pun berangan payah ler ... tak time memandu ... lg la ..

Qaseh Qhaleef said...

aimie amalina : memang tak salah pun ... tapi nak berangan tu biar la bertempat ... jangan asyik nak berangan je pulak ...

Qaseh Qhaleef said...

liefde ain : terimakasih ... pastikan angan angan awak pun jadi kenyataan jugak ... =)

Qaseh Qhaleef said...

addin : sangat la best ... but now nak cipta angan angan baru ... huhuu~ erm pergi la beli waffle ni ... nanti dah nak puasa ...

Qaseh Qhaleef said...

eyfaalias : hehee~ angan angan yang memang tak kan dapat la tu ... haa~ pelagi ... gi la beli waffle ni ... nanti dah nak puasa ...

sabella mohamad said...

best wafer tuhh !
^_^

Qaseh Qhaleef said...

sabella mohamad : jum la gi beli ... huuu ... belanja cik Qaseh yurp ...