Followers

Friday, 1 July 2011

tak ada perasaan ke ?

cik Qaseh tengah berpuasa ni . . nak cerita je ni . . bukan nak mengutuk ke mengumpat ke . . nak cerita je . . adeyh . . nak cerita ni . . status aku . .


ceritanya . . aku cukup benci yang sangat sangat . . bila aku dok bercakap panjang panjang . . respon yang aku dapat ialah . . " tu lah " . . yang paling menyakitkan hati . . tak ada respon . . and bile aku bercakap . . tak nak pun tengok muka . .

kenapa ? . . malas nak layan ? . . tapi bile turn die . . reti pulak marah . . bila dia cakap . . orang tak jawab . . tak respon . . tahu pulak cakap " aku ni macam cakap dengan dinding ! "  tahu pulak marah kan . .

abis tu . . aku cakap . . kau tak buat bodoh la ? . . adoiiii . .

sungguh aku tak paham dengan perangai kau la . . kalau lepas ni . . aku diam . . kau jangan tanye kenapa la kan . .



p/s : tak ada perasaan ke manusia macam ni ? . .

4 comments:

Syuxer said...

sabo...manusia neh macam2..:)..kita wat rileks n stop ulangi lagi benda yang sma pasni dengan orang camtuh..

selamat berpuasa ye..:)

Qaseh Qhaleef said...

encik syuxer : memang perlu banyak bersabar dengan manusia yang bermacam ragam ni . . naseb la cik Qaseh ni penyabar . .
terima kasih yurp encik syuxer . .

iPai said...

for me ada 2 posibility kalau jadi camtuh,

1. apa yang kita marahkah tuh tak sependapat dengan tukang mendengar .. jadi jawapannya, 'tu laa' .. kita tak tau dia setuju ke tak ..

2. over sangat marah .. dan org yang mendengar tak mahu mengapikan lagi ..

cuba nilai elok2, mesti ada sumtin ..

Qaseh Qhaleef said...

encik ipai : berkemungkinan jugak tu kan . . tapi kalau tak sependapat pun . . cuba respon sikit . . bagi idea ke apa ke . . ni tak .. macam tak respect orang je...
anyway thanx encik ipai . .