Followers

Tuesday, 5 July 2011

kalau ada usaha ... ada lah kejayaan ...

huuuh ! penatnya . . penat ape je cik Qaseh ni ? . . fikir jap . . mane tak penat . . tadi puasa . . lepas tu . . berjalan satu kolej tak hengat dunia . .

padahal tak berjalan mane pun . . pergi exam department je . . ambek result sem 2 kitorang . . mesti korang pelik kan . . kenapa cik Qaseh baru nak dapat result . . yelah . . cik Qaseh belajar kat mane . . kolej je . . manual pulak tu service die . .

yang bengang nye . . release result two month ater final exam . . dah dah . . tak memarah . . tempat belajar tu . . tak baek . . tak mau komplen komplen yurp boboy . .

result cik Qaseh biasa biasa je . . tak sehebat mereka mereka yang hebat . . lagi pun memang cik Qaseh ni . . kejayaan bersederhana je . . memang dari sekolah lagi macam tu . . mungkin tu je kemampuan yang cik Qaseh mampu . .

tapi hari ni . . cik Qaseh suke and happy sangat . . kenapa ? . . sebab pointer cik Qaseh meningkat untuk sem 2 ni . . CGPA pun menaek . . even naek nye sikit . . tapi aku bersyukur sangat . . sebab dapat tengok hasil penat lelah cik Qaseh sendiri . .

sebelum ambek result tu . . memang menggigil la  . . rasa macam nak menangis pun ada . . sebab takut sangat sangat CGPA cik Qaseh menurun . . sebab die dah tambah bahagi tolak . . sure la CGPA tu makin sikit kan . . tapi alhamdullillah . . segalanya memuaskan . . cik Qaseh nak score sem 3 ni . . nak apply sponsor dari SimeDarby . . insyaallah la . .

lepas tu . . mummy cakap . . "alhamdullillah kak . . tu semua berkat dari usaha kakak . . kalau kakak belajar lebih . . lebih la kakak dapat . . kalau kakak belajar sikit . . sikit la kakak dapat hasil nye . . sekarang kakak tengok . . betapa puas nye kan ? . . lepas ni kakak buat betul betul . . mummy yakin . . kakak boleyh buat . . jangan lupa doa banyak banyak" . .

sayang mummy sangat sangat . . cik Qaseh akan buktikan kejayaan ni . . and kejayaan ni untuk tebus semula maruah nama mummy . . i will . .






p/s : nak upload gambar result . . tapi tak leyh nak masuk pulak dalam lappy ni . . hehehee~ selama malam semua . .  <3

4 comments:

aimie amalina said...

heee..tahniah Qaseh =) chayok3 !

Freaky said...

tahniah diatas result yang diperoleh tu

Qaseh Qhaleef said...

aimie amalina : terima kasih dear ... chayok ! untuk kamu jugak ... =)

Qaseh Qhaleef said...

encik freaky : terima kasih kamu ... =)